Onboarding

Så integrerar ni nya kollegor till teamet snabbt och smidigt

Att välkomna nya kollegor på rätt sätt är avgörande för att säkerställa en lyckad integration i företaget och en produktiv arbetsmiljö. En effektiv onboarding-process kan bidra till en ökad medarbetarnöjdhet, minskad personalomsättning och ökad produktivitet.

På Lexicon Interactive erbjuder vi skräddarsydda lösningar för onboarding som hjälper er att integrera era nya medarbetare på ett snabbt och smidigt sätt.

Effektivisera onboarding-processen med skräddarsydda lösningar

På Lexicon Interactive är vi experter på att utveckla skräddarsydda onboarding-lösningar som effektiviserar integrationsprocessen för era nya medarbetare. Vi hjälper er att ta fram en plan för hur ni bäst introducerar nya medarbetare till företaget, dess kultur och rutiner. Vi skapar interaktiva utbildningsmaterial och verktyg som ger era nya medarbetare en djupare förståelse för er organisation och dess värderingar.

Anpassade lösningar för alla typer av företag

Oavsett storlek eller bransch på ert företag så har vi lösningar som passar just er. Vi skräddarsyr onboarding-processen utifrån era specifika behov och önskemål för att säkerställa en så smidig och effektiv integration som möjligt för era nya medarbetare. Vi kan erbjuda både traditionella och digitala verktyg, såsom interaktiva utbildningar, videos, presentationer och quiz, för att skapa en mångsidig och engagerande onboarding-process.

Tre glada e-learning-producenter runt ett bord med en dator.

Erfarenhet och expertis inom onboarding

På Lexicon Interactive har vi lång och gedigen erfarenhet av att utveckla effektiva onboarding-lösningar för företag i olika branscher. Vi har expertis inom pedagogik och design, vilket gör att vi kan skapa en användarvänlig och engagerande onboarding-process för era nya medarbetare. Vi arbetar nära er för att säkerställa att vi förstår era specifika behov och önskemål, och för att skapa en onboarding-process som är anpassad efter era förutsättningar.

Ta er onboarding till nästa nivå med oss!

På Lexicon Interactive hjälper vi er att utveckla en skräddarsydd onboarding-process som passar just era behov och önskemål. Kontakta oss idag för att ta er onboarding till nästa nivå och integrera era nya medarbetare på ett smidigt och effektivt sätt. Vi ser fram emot ditt mejl eller samtal!

Vanliga frågor om onboarding

Onboarding är en process som syftar till att introducera nya medarbetare i en organisation på ett strukturerat sätt. Det är en viktig del av rekryteringsprocessen eftersom det kan bidra till att nya kollegor snabbare kan bli produktiva och känna sig trygga i sin nya roll.

En välplanerad onboarding kan ha många fördelar. Några exempel är:

  • Nya medarbetare blir snabbare produktiva och bidrar till organisationens framgång.
  • Nya medarbetare känner sig välkomna och väl förberedda inför sin nya roll.
  • Organisationens varumärke stärks eftersom en professionell onboarding-process ger ett gott intryck.

En onboarding-process kan innehålla olika moment, beroende på organisationens behov och resurser. Vanligtvis ingår:

  • Presentation av organisationen, dess historia, kultur och värderingar.
  • Introduktion till organisationens produkter eller tjänster.
  • Introduktion till den nya rollen, arbetsuppgifter och förväntningar.
  • Utbildning kring organisationens system och verktyg.
  • Möjlighet att träffa kollegor och ledning.

En digital onboarding-plattform är en plattform online som används för att genomföra en onboarding-process. Det kan vara ett verktyg som ger tillgång till utbildningsmaterial, möjlighet att interagera med andra nya medarbetare och ledning, samt att få feedback och svar på frågor.

Vill du veta mer?

Har du några frågor om onboarding? Vi hjälper dig gärna.