Illustrationer på produktioner i Lectora. Man framför dator och större skärm.
Lectora

Ett kraftfullt författarverktyg för e-learning 

Lectora är det ultimata verktyget för produktion av professionell digital utbildning – oavsett målgrupp. Inget annat verktyg kan matcha Lectoras nivå av interaktivitet – i Lectora kommer alla videobaserade, scenariobaserade eller responsiva inlärningsbehov till liv.

Lexicon Interactive är svensk partner till ELB Learning som utvecklar och äger Lectora.

Varför Lectora?

Komplett författarverktyg i världsklass

Marknadsledande inom tillgänglighet

Responsivt

Bild på Lectora-mallar från Lexicon Interactive

Preppat med smarta funktioner

Lectora är det perfekta valet för er som vill producera kvalitativa digitala utbildningar på ett effektivt sätt. 

 • AI Course Wizard för automatiserad produktion.
 • Inbyggt tillgångsbibliotek med filmer, bilder, mallar, spel och mycket mer.
 • Plattform för smidig hantering av feedback på kurser.
 • Förberedda interaktiva element.
 • Responsiv design som fungerar på alla enheter.
 • Virtuella scenarier.
 • Kompatibel med Virtual Reality.
Kurs gjord I Lectora visas i mobil och på dator
Pris

Lectora Gold Suite

 • Lectora Online och Lectora Desktop.
 • Asset Library - tillgångsbibliotek med mallar och objekt.
 • ReviewLink - plattform för hantering av feedback.

15 600 SEK exkl. moms för en författarlicens*.

*12 månaders abonnemang. Faktureras årsvis i förskott. 

Lectora Tilläggstjänster

Lectora Mallpaket i mobilen

Mallpaket

Vi har tagit 15 års erfarenhet och flera hundra utvecklingstimmar och stoppat in i det vi kallar för ett mallpaket. Fokus ligger som alltid på pedagogik, användarvänlighet, tillgänglighet och interaktivitet.  

Lectora producentstöd, producent vid datorn

Producentstöd

Behöver ni stöd i produktionen av er webbutbildning? Med vårt producentstöd får ni tillgång till våra bästa utvecklare för snabb hjälp när ni behöver det. 
 

Elev vid Lectora-utbildning

Utbildning i Lectora

Planerar ni att skaffa Lectora som författarverktyg? Eller har ni kanske arbetat med Lectora ett tag och vill lyfta produktionen till nästa nivå? Vi har både grund- och fördjupningsutbildning som säkerhetsställer att ni utnyttjar Lectora rätt, smart och effektivt.  

Lectora ger dig marknadens mest kompletta lösning för all produktion av webbutbildning.

Kontakta oss

Kontakta oss för att boka en demo av Lectora eller så hjälper vi er att hitta den lösning som passar er bäst! Prata med Martina direkt så hjälper hon dig.

Martina Thomas, kundansvarig på Lexicon Interactive

Ikon brev hejinteractive@lexicon.se
Ikon telefon   +46 70 363 09 54

Du kan även kontakta oss via formuläret nedan eller beställa Lectora direkt här.

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt vanliga frågor vi får in i samband med prenumeration av Lectora.

Fler frågor och svar om Lectora hittar du på ELBs hemsida

Har du redan Lectora?

Vi har sammanställt vanliga supportfrågor på en egen sida:

Lectora supportfrågor

Lectora är ett författarverktyg för e-learning som hjälper din organisation att skapa interaktiva digitala utbildningar.

Lectora finns i två versioner, Lectora Desktop för lokal installation på Windows-dator och Lectora Online som är en molntjänst som körs direkt i webbläsaren.

Båda versionerna fungerar på samma sätt, man bygger webbaserad utbildning i strukturen kapitel, avsnitt och sidor. En utbildning kan innehålla en rad olika objekt, t.ex. text, bild, knappar, ljud, video, animationer och interaktioner.

De flesta filformat som används på webben kan hanteras av Lectora. Dessutom finns inbyggda konverteringsfunktioner som konverterar till exempel bilder till .jpg-format och filmer till .mp4-format.

Med Lectora får organisationen tillgång till en kreativ verktygslåda med nästintill obegränsade möjligheter, så som att skapa interaktioner som utlöses utifrån klickning, visning, tidsinställning, villkorsstyrning för att nämna några. Ni kan visa eller dölja objekt, starta, stoppa eller flytta dem på ett sätt som passar just er produktion.

Om ni har teknisk kunskap kan ni även använda .css eller javascript för att ta produktionen till nya höjder. Låt fantasin flöda och skapa en engagerande och interaktiv upplevelse för dina användare!

Ja, Lectora kan integreras med exempelvis Learning Management Systems (LMS), molntjänster och webbsidor. 

Nej, det krävs inga särskilda förkunskaper utöver grundläggande datorvana. Användare behöver exempelvis inte kunna programmering. 

Ja, Lectora kan användas för att skapa kurser på olika språk. I Lectora finns bl.a. ett översättningsverktyg som underlättar översättning av text till andra språk.

För beställning använder ni vårt beställningsformulär. Efter beställning skickas era prenumerationer från ELB Learning inom 2-4 arbetsdagar, och behöver därefter aktiveras av er inom 72 timmar.

Beställ Lectora via vårt formulär

Missade du att aktivera?

Kontakta support@elblearning.com och be dem skicka en ny inloggning.

Ja, vi kan hjälpa er med hela eller delar av er produktion. Vi kan också ge er praktiskt stöd i hur ni själva kan komma vidare i produktionen. 

Producentstöd

Vi hjälper er gärna och har tagit fram en lösning just för detta ändamål. Genom tjänsten Producentstöd får ni tillgång till våra bästa utvecklare som besvarar era frågor och hjälper er att lösa de utmaningar ni möter inom produktion av digital utbildning. 

Producentstöd

Det finns många sätt att vara effektiv i sitt arbete i Lectora. Det första och bästa tipset är att utgå från ett mallpaket med de vanligaste sidtyperna.

Andra sätt är att arbeta efter en tydlig process.

Kontakta oss om du behöver rådgivning i hur du på ett effektivt sätt kan skapa digitala utbildningar som gör skillnad.

Vårt erbjudande om kundanpassade mallpaket

Kontakta oss via telefon, epost eller vår formulär

Vi gillar Lectora och ser många fördelar med verktyget. För att hålla det kort kommer här tre fördelar:

 • Flexibiliteten. Ni kan skapa interaktiva utbildningar som ser bra ut på både mobiltelefoner och datorer, oavsett storlek på skärmen. Ni har dessutom full kontroll över användarupplevelsen på respektive enhet.
 • Skalbarheten. Producenten kan växa med uppgiften och nyttja fler och mer avancerade funktioner ju mer ni arbetar med verktyget.
 • Tillgängligheten. Med Lectora kan ni producera utbildningar som uppfyller WCAG 2.1 AA och den europeiska standarden EN 301 549, det vill säga de tillgänglighetskrav som finns för digital offentlig service.

Det finns flera sätt att höja er kompetens inom Lectora:

I licenskostnaden ingår användarsupport hos ELB Learning.

Support hos ELB Learning

Lectora Online möjliggör flera användare på samma licens samtidigt, men har begränsad möjlighet att hantera stora filer och begränsad funktionalitet jämfört med Desktop.

Lectora Desktop ger betydligt fler möjligheter och ökad funktionalitet samt ett smidigare sätt att hantera stora filer. Kontakta oss om ni behöver hjälp att välja. 

Ja, i Lectora finns möjlighet att arbeta med olika enheters layout och få kursinnehållet att anpassa sig till olika skärmstorlekar och enheter.

Lectora är förberett för att producera innehåll som uppfyller WCAG 2.1 AA och den europeiska standarden EN 301 549, det vill säg de tillgänglighetskrav som finns för digital offentlig service.

Kontakta oss på hejinteractive@lexicon.se om du önskar rådgivning kring digitalt tillgängliga utbildningar.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med Lectora och har därmed samlat på oss många lärdomar genom åren och utvecklat best practice. Vi hjälper er gärna att komma igång och skapa ett väl fungerande arbetssätt utifrån era förutsättningar genom rådgivning eller skräddarsydda utbildningsinsatser. 

Välkommen med er förfrågan idag!

Kontakta oss via telefon, epost eller vår formulär

Relaterade erbjudanden