Blogg

Intervju med Lise Wiik

13 maj 2024 | Lexicon Interactive
Lise Wiik

Lise delar med sig av sina insikter från kursen "Ta fram digitala utbildningar som funkar".

Vi hade nyligen nöjet att intervjua Lise Wiik, utbildningsansvarig på Feelgood, om hennes erfarenheter från vår kurs "Ta fram digitala utbildningar som funkar". Med en gedigen bakgrund inom lärande och utveckling, HR och affärsutveckling, delade Lise med sig av värdefulla insikter om hur utbildningen bidrar till att skapa ännu effektivare utbildningar. 

Vad fick dig att välja just den här kursen? 

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för lärande och utveckling, och hur man kan stödja medarbetare att nå sin fulla potential. Som utbildningschef på flera företag har jag ständigt spanat efter det senaste inom lärande. Kursens innehåll kändes klockren för mig och trots många år i utbildningsrollen, har jag inte gått en så dedikerad utbildning i ämnet. 

Vilka var dina förväntningar på kursen och hur väl stämde de överens med verkligheten? 

Jag uppskattade verkligen kursens tydliga strukturer. Den går på djupet utan att bli för teoretisk, och landar verkligen i kärnan av vad som gör en digital utbildning effektiv. Kursen passar alla som behöver skapa utbildningar, oavsett förkunskaper - den funkar lika bra för nybörjare som för dem med mer erfarenhet. 

Vilken del av kursen var mest värdefull för dig? 

Att verkligen fokusera på vad man vill uppnå med utbildningen. Vad är effektmålen? Vad ska den lösa? Vad behöver deltagarna kunna göra efteråt? Dessa frågor är avgörande för att skapa en utbildning som ger resultat. 

Hur har du tillämpat det du lärt dig? 

Jag har direkt kunnat dra nytta av kunskaperna från kursen. Bland annat har jag gjort om underlag för våra utbildningar, med tydligare struktur kring förväntade kunskaper och uppföljningsmaterial. Jag har kunnat nyttja kunskapen i underlag till våra säljare, för att de ska kunna ha mer kvalificerade dialoger med kunderna kring hur utbildningarna ska ge effekt över tid. 

Har du någon feedback på kursens innehåll eller upplägg? 

Överlag är jag mycket nöjd. En sak jag funderar på är om namnet ”Ta fram digitala utbildningar som funkar” verkligen speglar värdet. Kanske något i stil med ”Effektiv e-utbildningsproduktion” vore tydligare? Men innehållet är verkligen klockrent. 

Har du något råd till den som funderar på att gå kursen? 

Om du ser ett värde i att jobba strukturerat och affärsmässigt med kursutveckling är detta kursen för dig. Det jag lär mig idag kan jag använda imorgon, vilket är fantastiskt värdefullt. 

❤️Stort tack till dig Lise för att du delar med dig av dina kloka insikter! Det är inspirerande att höra hur kunskaperna från kursen direkt kan omsättas i praktiken för att skapa ännu bättre digitala utbildningar. 

Fingrar på tangentbordet, dator visar kursutbud.
Mer om

Våra utbildningar inom digital utbildningsdesign

Våra distanskurser inom ”Digital utbildningsdesign” är utformade för att lyfta dig och din verksamhet till nya höjder inom digitalt lärande. Lär dig använda effektiva lärmetoder, skapa innehåll, samt leda utveckling av digitalt lärande!