Blogg

Vår AD Aina tipsar

17 maj 2024 | Lexicon Interactive

Aina jobbar som AD hos oss och ger tips på vad du kan göra för att komma igång och generera bilder med AI.

Vi jobbar ju en hel del med olika AI-verktyg och märker när vi är ute och håller workshops att användandet varierar väldigt och även kunskapen. Lyssnar en till experter så är oftast rådet att det bästa är att bara göra, göra och göra. Till det behöver en tid, nyfikenhet och driv och ibland är det skönt att få lite tips på vägen.

Aina jobbar som AD hos oss och ger tips på hur du kan komma igång och generera bilder med AI.

Aina skriver…

Här kommer mina tre, eller ja, fyra tips 😊

Ha tålamod

Det är lätt att bli besviken på de första resultaten en får innan en har lärt sig prompta på ett relevant sätt. Det är faktiskt lite som att lära sig ett nytt språk. Sakta men säkert så lär du dig till slut att kommunicera så att du når fram. Bara att prova sig fram och en lär sig av misstag. 

Låt dig bli inspirerad

Ett sätt att förstå detta nya språk är att ta reda på hur andra promptar. Enklast är att titta i ett offentligt AI-bildbibliotek där det går att se vilka prompts som använts till bilderna. Det går att hitta både specifika formuleringar att testa och med hjälp av dessa bygger du successivt upp en känsla för vad som är relevant och inte.  

Hitta en egen väg framåt

Det finns nog generellt lika många arbetsprocesser som det finns individer. Själv har jag till exempel skapat ett system för att spara prompt-segment, så att jag enkelt kan sätta ihop och återanvända dem. Med tiden har jag även hittat favoritverktyg för olika behov och arbetsprocesser som passar. 

Bonus tips

Ett annat sätt att få inspiration till prompts är att använda en image2prompt-tjänst. Där kan du ladda upp en bild du gillar och så får du tillbaka ett förslag på passande prompt för att generera en liknande bild.  

Tack Aina! <3 

AI